Курс

Ефективност

Фотография

(0 Гласували)
Lightroom – видео наръчник за начинаещи - Видео и Фотография
03:15:25
60,00 лв.

Описание на съдържанието

Аз съм Жоро и в следващите видеа ще ти покажа как лесно и бързо да обработваш снимките си, използвайки Adobe Photoshop Lightroom Classic или просто Lightroom. Така се нарича най-известната и ползвана програма за обработка на голямо количество снимки. В началото може да ти се струва много сложна, но ти обещавам, че с всяко изгледано видео нещата ще стават все по-ясни и по-лесни. Крайната цел е да знаеш и можеш да направиш хубаво заснетите си снимки да изглеждат още по-добре.

 

Lightroom – видео наръчник за начинаещи

 

За кого са предназначени тези видеа?

За всеки начинаещ любител на фотографията, който иска да се научи да обработва своите снимки по-добре.

Какво представлява видео наръчникът?

“Lightroom – видео наръчник за начинаещи” е видео самоучител, състоящ се от 14 видеа с обща продължителност над 3 часа, чрез които ще разбереш как да използваш най-важните инструменти на Adobe Photoshop Lightroom Classic за обработка на твоите снимки.

Какви теми са включени?

В наръчника темите започват от самото начало – какво представлява Adobe Photoshop Lightroom Classic и за какво можеш да я ползваш, с какво се различава от Adobe Photoshop и Adobe Photoshop Lightroom (олекотената версия), как да вкараш (импортираш) снимки в програмата, как да ги подредиш и избереш най-добрите, как да ги обработиш (както основни обработки, така и по-задълбочени, свързани с индивидуални корекции на цветове, махане на шум, добавяне на ефекти и др.), как да запазиш (експортираш) снимките в удобен Jpeg формат и дори как да направиш слайдшоу и фотокнига от тях. Всичко, което ти е нужно, за да започнеш да обработваш снимките си по по-добър начин.

Какво ми е нужно?

Препоръчително е да имаш собствен компютър на разположение, за предпочитане с наистина хубав монитор. Добре е да разполагаш и с фотоапарат, който може да снима в RAW формат (.dng, .cr3, .nef, .arw, .raf и т.н.).

Защо наръчник, а не курс?

Целта на тази серия от видеа е да ти покаже основните функции и инструменти на Lightroom и да ти спести време в търсене на информация. Дали и как ще обработваш своите снимки зависи изцяло от теб.

 

Още няколко подробности:

Видео наръчникът е базиран на Adobe Photoshop Lightroom Classic версия 10.1. Ако ползваш по-стара версия на програмата, може да нямаш на разположение всички инструменти, за които ще научиш във видеата. Ако използваш по-нова версия на програмата, може да имаш добавени нови инструменти, но всичко, за което става дума във видеата, ще работи и ще може да бъде ползвано.

След приключване на видео наръчника не се полага изпит и не се издава сертификат.

Всички видеа са на български език. Ако говориш английски би било по-лесно за теб да се ориентираш в програмата, но съм се постарал да е разбираемо, дори и да не използваш свободно английски език.

Достъп до видео съдържанието - 12 месеца. 

2 Курса

От същия автор

За автора

Георги Казаков

Привет! Аз съм Георги и от 2015 г. (че и преди това) се занимавам със сватбена, портретна и корпоративна фотография. Всичко започна като хоби, а сега е основното ми занимание. Също така разказвам истории за двойки и бизнеси чрез видео съдържание и кадри от въздуха.


Коментари

...
Остави коментар
Моля, влезте в профила си, за да оставите коментар!