Курс

Фотография

Видео

(1 Гласували)
Снимане с дрон – фотография и видео - Видео и фотография
03:05:26
80,00 лв.

Описание на съдържанието

Привет!
Аз съм Жоро и ще ти покажа най-важните неща, за да можеш да летиш безопасно и да правиш хубави фотографии и видеа с твоя дрон. Ако обичаш да гледаш на нещата от малко по-високо, при това буквално, и искаш да се научиш да използваш един от най-въздействащите визуални инструменти - на правилното място си. Точно така - ще снимаме от въздуха! Не ти обещавам, че след курса ще станеш следващия Сам Колдер, но ще знаеш основните и най-важни неща в това хоби.


За кого е предназначен онлайн курсът?

За всеки, който от скоро е притежател на дрон, и иска да се научи да прави хубави снимки и видео с него. При това бързо и лесно, на български език.

Какво представлява курсът?

"Снимане с дрон - фотография и видео" е неприсъствен онлайн курс, състоящ се от 15 видеа: 13 от тях са кратки, с обща продължителност 75 минути, а останалите две (свързани с обработка на снимки и видео) са с обща продължителност 108 минути. Общо над 3 часа полезно съдържание. На разположение са и материали със свободен достъп.


Какви теми са включени?

Курсът е разделен на две части - в първата част ще разбереш повече за видовете дронове и разликите между тях, основните неща при дроновете, какви са законовите изисквания и ограничения при летене и снимане с дрон, подготовка преди полет, основни маневри във въздуха и използване на автоматичните режими на повечето дронове.

Във втората част фокусът е върху настройките за снимане на снимки и видео, сложните маневри при заснемане на видео, правилата на композиция и видовете светлина, обработка на снимки в Lightroom и видеа в DaVinci Resolve, както и полезни съвети и препоръки.


Има ли значение какъв дрон притежавам?

Повечето от нещата, които ще научиш на курса, са приложими за всички видове дронове. Все пак за демонстрационен модел ползвам DJI Mavic Air 2 и като цяло фокусът е върху функциите и настройките на дроновете на DJI - Mavic Mini, Spark, Mavic Air, Mavic Air 2, Mavic 2 Pro, Mavic 2 Zoom, Mavic Pro и Phantom 3 и 4.


Още няколко важни неща:

За да е пълноценен курсът, препоръчително е да имаш дрон, с който да практикуваш наученото. Препоръчително е да е на марката DJI.

След края на курса не се полага изпит и не се издава сертификат, удостоверение или диплома.

Курсът не дава квалификация и/или правоспособност за управление на БЛС (дрон) и не може да послужи за удостоверяване на такава пред Главна дирекция Гражданска въздухоплавателна администрация, Ръководство на въздушното движение или друг орган.

Ти носиш пълна отговорност за всички полети и други действия, продиктувани или свързани с разискваните в този курс теми.

Препоръчително е да се запознаеш предварително със законите и изискванията, свързани с управлението на БЛС (дрон) и използването му за заснемане на фотография и видео на местата, на които смяташ да летиш. Онлайн курсът е записан през месец юни 2020 и оттогава част от законите, свързани с използването на дронове, са променени. Информация за тях можеш да откриеш на полезните връзки по-долу.

Полезни връзки: ГД ГВАРВДEASA.

Достъп до видео съдържанието - 12 месеца. 

 

2 Курса

От същия автор

За автора

Георги Казаков

Привет! Аз съм Георги и от 2015 г. (че и преди това) се занимавам със сватбена, портретна и корпоративна фотография. Всичко започна като хоби, а сега е основното ми занимание. Също така разказвам истории за двойки и бизнеси чрез видео съдържание и кадри от въздуха.


Коментари

...
Остави коментар
Моля, влезте в профила си, за да оставите коментар!